Malzemeler
•5 tane, patlıcan
•5 tane biber
•3 tane domates
•350 gram, kıyma
•1 tane, soğan
•Üzeri İçin
•2 diş sarımsak
•yoğurt
Közlenmiş Patlıcan Yemeği Tarifi:
Patlıcan ve biberleri yıkayalım, delerek tepsiye dizelim, 170 derecelik ısıda közlenmeye bırakalım.
Tavaya, zeytinyağını ve yemeklik doğradığımız soğanı alalım, hafif soteleyelim kıymayı ilave edip kavurmaya devam edelim. Kıyma suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Közlenmiş patlıcanlar ve biberleri küp doğrayalım, kıymanın üzerine alalım birkaç dakika kavrulduktan sonra küçük doğradığımız domatesleri ilave edelim. Domatesler, suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
Sarımsakları, ezelim ve yoğurda katalım karıştıralım. Pişen patlıcan yemegini servis tabağına alalım, üzerine sarımsaklı yoğurdu dökelim ve servise sunalım. Afiyet olsun.
Yoğurtlu Patlıcan
Malzemeler
3 tane patlıcan
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
zeytinyağı
tuz, toz kırmızı biber
su
Yoğurtlu Patlıcan Tarifi:
Öncelikle patlıcanları alacalı soyalım. Önce 4 de bölelim daha sonra 2 bölelim.
Bir tencereye, suyu alalım, kaynatalım ve patlıcanları ilave edelim haşlayalım.
Haşlanan patlıcanlarıi kızgın yağa atalım, soteleyelim.
Bir kase yoğurdun içine ezdiğimiz sarımsakları alalım iyice karıştıralım.
Biraz büyükce, derin cam servis tabağına patlıcanları alalım, üzerine sarımsaklı yoğurdu dökelim, kırmızı toz biberi serpelim. Çok hafif bir aparatif. Afiyet olsun.
Alman Pastası