Közlenmiş Patlıcan Yemeği

Malzemeler

•5 tane, patlıcan
•5 tane biber
•3 tane domates
•350 gram, kıyma
•1 tane, soğan
•Üzeri İçin
•2 diş sarımsak
•yoğurt

 

Közlenmiş Patlıcan Yemeği Tarifi:
Patlıcan ve biberleri yıkayalım, delerek tepsiye dizelim, 170 derecelik ısıda közlenmeye bırakalım.
Tavaya, zeytinyağını ve yemeklik doğradığımız soğanı alalım, hafif soteleyelim kıymayı ilave edip kavurmaya devam edelim. Kıyma suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Közlenmiş patlıcanlar ve biberleri küp doğrayalım, kıymanın üzerine alalım birkaç dakika kavrulduktan sonra küçük doğradığımız domatesleri ilave edelim. Domatesler, suyunu salıp çekene kadar pişirelim.

Sarımsakları, ezelim ve yoğurda katalım karıştıralım. Pişen patlıcan yemegini servis tabağına alalım, üzerine sarımsaklı yoğurdu dökelim ve servise sunalım. Afiyet olsun.

 

Yoğurtlu Patlıcan

Malzemeler
3 tane patlıcan
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
zeytinyağı
tuz, toz kırmızı biber
su

Yoğurtlu Patlıcan Tarifi:
Öncelikle patlıcanları alacalı soyalım. Önce 4 de bölelim daha sonra 2 bölelim.
Bir tencereye, suyu alalım, kaynatalım ve patlıcanları ilave edelim haşlayalım.
Haşlanan patlıcanlarıi kızgın yağa atalım, soteleyelim.
Bir kase yoğurdun içine ezdiğimiz sarımsakları alalım iyice karıştıralım.
Biraz büyükce, derin cam servis tabağına patlıcanları alalım, üzerine sarımsaklı yoğurdu dökelim, kırmızı toz biberi serpelim. Çok hafif bir aparatif. Afiyet olsun.

Alman Pastası

 
8 kişilik        Pişirme Süresi:45 dk       Hazırlama Süresi:30 dk
 
Hamuru için                                                    
   5 su bardağı un 
 1 çay bardağı toz şeker
   3 yumurta
   1 su bardağı süt
   2 yemek kaşığı yoğurt
   Yarım yemek kaşığı maya
   125 gr yumuşak tereyağı
   Tuz
 
Krema için
   2 su bardağı süt
   1 yumurta
   3 yemek kaşığı nişasta
   2 yemek kaşığı toz şeker
   1 yemek kaşığı margarin
   1 paket vanilya
 
Üzeri için
   Pudra şeker
   Frambuaz
 
Hazırlanışı : Hamur için gerekli olan tüm malzemeyi karıştırıp yoğurun ve ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru merdaneyle 1 parmak kalınlığında açın. Yağlı kağıt serili yuvarlak kek kalıbına aktarıp 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkınca üzerine bir tepsi daha kapatın ve iyice yumuşamasını sağlayın. Krema için, vanilya hariç tüm malzemeleri bir tencerede sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alınca vanilyayı ekleyin ve iyice karıştırıp soğumaya bırakın. Keki ortadan ikiye kesin. Arasına bolca krema sürün. Üzerine pudra şeker serpin. Ahududularla süsleyip servis yapın.
 
Alman pastası artık hazır, afiyet olsun.
 
http://www.tatlidantuzluya.com/
 
http://www.portakalagaci.com/
 
http://www.yemekgurmesi.com/
 
http://cahidejibek.com/
 
http://www.yemeklerintarifleri.com/
 
http://www.yemektarifleri.org/
 
http://www.turkish-media.com/yemektarifleri/
 
http://www.lezzet.com.tr/
 
http://www.nepisirsem.com/
 
http://www.lezzetportal.com/
 
http://www.supertarifler.net/
Küçük Çiftlik Süt Ürünleri - 2024 Yemek Tarifleri Sağlık Köşesi Kampanyalar İnsan Kaynakları